Menu

JURNAL ECONOMIC (2014 10 23)

CUPOANE PENTRU AJUTOARELE ALIMENTARE DE LA UE

Tichetele ajung prin Poştă, iar produsele se ridică după 16 noiembrie

*Alimentele oferite de UE pentru persoane defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după data de 16 noiembrie, dar pe un cupon care va fi trimis prin Poştă începând de joi, 22 octombrie. Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei. Astfel, numărul total al beneficiarilor devine mai mare cu 700.000 persoane faţă de anul trecut. Alimentele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la Guvern. Cuponul pentru ridicarea alimentelor, care va fi transmis începând cu 22 octombrie, reprezintă tot o noutate introdusă în acest an, pe acesta fiind indicate "toate cantităţile din produsele care vor fi distribuite către cei 3,3 milioane beneficiari", a arătat ministrul. 

RECOLTĂ RECORD DE PORUMB ŞI SFECLĂ ÎN MUREŞ

Producțiile par să fie cele mai mari din ultimii zeci de ani

*Circa jumătate din suprafețele de sfeclă de zahăr și porumb ale judeţului Mureş au fost recoltate până acum. Producțiile se pare că vor fi cele mai mari din ultimii zeci de ani. Presa mureşeană scrie că producția la sfeclă de zahăr este de 55.000 de kg la hectar,  iar cea ce porumb boabe de aproape o jumătate de tonă pe un hectar. Până acum s-a recoltat peste 70% din culturile de toamnă din județul Mureș, adică soia, floarea soarelui, cartofi, legume, sfeclă de zahăr și porumb. Potrivit şefului Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Mureş, Liviu TImar, recolta este bogată pentru toate culturile.

 

Read more...

CONFRUNTARE DIFICILĂ ÎN CAMPIONAT (2014 10 23)

Avântul Reghin va întâlni în deplasare echipa CF Metalurgistul Cugir, sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 15, în etapa a 9-a din seria a V-a a ligii a treia de fotbal. Echipa reghineană va avea din nou un meci greu, spune antrenorul Andrei Enyedi, dar speră la un rezultat favorabil.

Read more...

PROGNOZA METEO (2014 10 23)

Vineri vremea va fi mohorata. Termometrele vor indica valoarea de 9 grade Celsius în Reghin, iar în Tîrgu-Mureș 13. Pentru Luduș si Iernut sunt prognozate 14 grade Celsius. 12 grade vor fi la Sighisoara, 13 vor fi la Stânceni iar la Batoș și Sovata vor fi 8 grade. 

* Și în afara județului nostru cerul va fi noros. Pentru Brașov sunt prognozate 7 grade Celsius. 9 grade vor fi la Bistrița, 11 grade la Sibiu iar la Cluj-Napoca 12. Termometrele vor indica în Alba-Iulia 13 grade. În București se anunta ploaie slaba, temperatura maximă fiind de 14 grade.

Vineri noaptea cerul va fi noros. La Reghin se vor înregistra 5 grade iar la Tîrgu-Mures vor fi 7. 

Sambata vremea va fi frumoasa. În Reghin mercurul din termometre va atinge valoarea de 9 grade în timp ce la Tîrgu-Mureș sunt prognozate 11.  

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed